O le a le Neodymium Magnets

O le a le Neodymium Magnets

O se maneta Neodymium (Nd-Fe-B).ose maneta masani e le masani ai le eleele e aofia ai neodymium (Nd), u'amea (Fe), boron (B), ma metala suiga.E sili atu a latou faʻatinoga i talosaga ona o lo latou malosi mageta, o le 1.4 teslas (T), o se iunite o le faʻaogaina o le mageta poʻo le mamafa o le flux.

Neodymium maneta o loʻo faʻavasegaina i le auala e gaosia ai, lea e faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻi.Ua avea ma mea sili ona faʻaaogaina o maneta talu mai lo latou atinaʻe i le 1984.

I lona tulaga masani, o le neodymium o le ferromagnetic ma e mafai ona faʻamaneta i le maualalo o le vevela.A tu'ufa'atasia ma isi u'amea, e pei o le u'amea, e mafai ona fa'amaneta i le vevela o le potu.

O tomai fa'amaneta o se maneta neodymium e mafai ona va'aia i le ata i le itu taumatau.

neodymium-maneta

O ituaiga e lua o maneta e le masani ai o le neodymium ma le samarium cobalt.A'o le'i maua ni maneta neodymium, sa masani ona fa'aogaina maneta samarium ae na suia i maneta neodymium ona o le tau o le gaosiga o maneta samarium cobalt.

Siata Meatotino Magnetic

O a mea totino o le Neodymium Magnet?

O le uiga autu o neodymium magnets o le malosi o latou mo lo latou tele.O le maneta o le neodymium maneta e tupu pe a faʻaoga i ai se maneta ma faʻaoga ai dipoles atomic, o le faʻaogaina o le maneta hysteresis loop.A aveese le maneta, o se vaega o le alignment e tumau i le neodymium magnetized.

O togi o neodymium maneta o loʻo faʻaalia ai lo latou malosi maneta.Ole maualuga ole numera ole vasega, ole malosi ole malosi ole maneta.O numera e sau mai a latou meatotino o loʻo faʻaalia o le mega gauss Oersteds poʻo le MGOe, o le pito sili lea ona malosi o lona BH Curve.

Ole fua ole fa'ailoga "N" e amata ile N30 ma alu ile N52, e ui e seasea fa'aogaina maneta N52 pe na'o fa'aoga fa'apitoa.O le numera "N" e mafai ona soso'o ma mata'itusi se lua, e pei o le SH, lea e fa'aalia ai le fa'amalosi o le maneta (Hc).O le maualuga o le Hc, o le maualuga o le vevela e mafai e le neo maneta ona tumau aʻo leʻi leiloa lana gaioiga.

O le siata o loʻo i lalo o loʻo lisiina ai togi sili ona taatele o maneta neodymium o loʻo faʻaaogaina nei.

O Meatotino a Neodymium Magnets

Toetoe:

A tu'u le neodymium i totonu o se maneta, e fa'aogaina le dipoles atomic.A maeʻa ona aveese mai le fanua, o loʻo tumau pea se vaega o le faʻaogaina o le neodymium magnetized.Remanence o le flux density e tumau pe a toe foʻi le fanua i fafo mai le tau o le saturation i le zero, o le magnetization totoe.O le maualuga o le remanence, o le maualuga o le flux density.Neodymium maneta o loʻo i ai le maualuga o le flux o le 1.0 i le 1.4 T.

Ole fa'atumauina o maneta neodymium e fesuisuia'i e fa'atatau ile faiga.Sintered neodymium maneta e iai le T o le 1.0 i le 1.4.O maneta neodymium faʻapipiʻi e iai le 0.6 i le 0.7 T.

Fa'amalosi:

A maeʻa ona faʻagata le neodymium, e le toe foʻi i le zero magnetization.Ina ia toe faafoi i le zero magnetization, e tatau ona tulia i tua e se fanua i le itu faafeagai, lea e taua o le coercivity.O lenei meatotino o se maneta o lona mafai lea ona tetee atu i le aafiaga o se malosiaga maneta fafo e aunoa ma le demagnetized.Coercivity o le fua lea o le malosi e manaʻomia mai se maneta e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o se maneta i tua i le zero poʻo le tetee o se maneta e faʻaumatia.

O le fa'amalosi e fuaina i iunite fa'aola po'o ampere ua fa'ailogaina o le Hc.Ole malosi ole maneta neodymium e fa'alagolago ile auala e gaosia ai.Sintered neodymium maneta o loʻo i ai le faʻamalosi o le 750 Hc i le 2000 Hc, ae o le neodymium faʻapipiʻi e iai le faʻamalosi o le 600 Hc i le 1200 Hc.

Oloa Malosiaga:

O le mamafa o le malosi fa'amaneta o lo'o fa'aalia i le maualuga o le tau o le fa'afefeteina fa'aluaina le malosi o le fa'amaneta, o le aofa'i lea o le fa'afefe fa'amaneta i le vaega o luga.O iunite o loʻo fuaina i teslas mo iunite SI ma lona Gauss ma le faʻailoga mo flux density o le B. Magnetic flux density o le aofaʻi o le maneta fafo H ma le tino maneta polarization maneta J i iunite SI.

O maneta tumau e iai le fanua B i totonu ma si'osi'omaga.O le itu o le malosi o le fanua B e mafua i mea i totonu ma fafo o le maneta.O se nila tapasa i totonu o le fanua B o se maneta e faasino atu i le itu o le fanua.

E leai se auala faigofie e fa'atatau ai le tele o fela'ua'iga o foliga maneta.O lo'o iai polokalame fa'akomepiuta e mafai ona fa'atatauina.E mafai ona fa'aoga fua fa'atatau mo fa'ailoga fa'aletonu.

O le malosi o se maneta e fuaina i le Gauss poʻo le Teslas ma o le fua masani lea o le malosi o le maneta, o se fua lea o le mamafa o lona maneta.O le gauss mita e fa'aaoga e fua ai le mafiafia o le maneta.Ole maualuga ole fela'ua'iga mo se maneta neodymium e 6000 Gauss pe la'ititi ona o lo'o i ai se laina sa'o o le fa'amaneta.

Curie Temperature:

O le vevela o le curie, poʻo le curie point, o le vevela lea e iai se suiga o mea faʻamageta i o latou mea faʻamaneta ma avea ma paramagnetic.I u'amea maneta, e fa'aogatotonu fa'amea maneta i le itu lava e tasi ma fa'amalosia ai le maneta o le tasi ma le isi.O le siitia o le vevela o le curie e suia ai le faatulagaga o atoms.

E faʻateleina le faʻamalosi pe a faʻateleina le vevela.E ui lava o le neodymium magnets e maualuga le faʻamalosi i le vevela o le potu, e alu i lalo aʻo siʻitia le vevela seʻia oʻo i le vevela, lea e mafai ona tusa ma le 320 ° C poʻo le 608 ° F.

E tusa lava po o le a le malosi o neodymium maneta, e mafai e le vevela tele ona suia a latou atoma.O le faaumiumi o le aafia i le maualuga o le vevela e mafai ona aveesea atoatoa ai a latou meatotino mageta, lea e amata i le 80°C po o le 176°F.

faatusatusaga o br hci
Maneta

E fa'afefea ona Faia Neodymium Magnets?

O faiga e lua na fa'aaogaina e gaosia ai maneta neodymium o le sintering ma le fusia.O meatotino o maneta mae'a e eseese e fa'atatau i le auala e gaosia ai ma le sintering o le sili lea o auala e lua.

Fa'afefea ona Faia Neodymium Magnets

Fa'ataina

  1. liusuavai:

    O le Neodymium, Iron ma le Boron e fuaina ma tu'u i totonu o se ogaumu fa'atosina gaogao e fai ai se u'amea.O isi elemene o loʻo faʻaopoopoina mo togi faʻapitoa, e pei o le cobalt, copper, gadolinium, ma le dysprosium e fesoasoani i le teteʻeina o le pala.O le fa'avevela e fa'atupuina e ala eletise eddy i totonu o se vacuum e taofia ai mea leaga.E ese le paluga neo alloy mo ta'itasi ta'itasi ma le vasega ole neodymium maneta.

  2. Pa'u pauta:

    O le u'amea ua liusuavai e fa'amalieina ma fa'atupu i ni ingots.O ingots o loʻo faʻafefeteina i totonu o le nitrogen ma le argon atemosifia e maua ai se paʻu micron-size.O le pauta neodymium e tu'u i totonu o se fagu mo le oomi.

  3. Oomi:

    O le pauta e oomi i totonu o se pa'u lapo'a lapo'a nai lo foliga mana'omia e ala i se faiga ua ta'ua o le fa'alili i le vevela e tusa ma le 725° C. O le lapo'a tele o le pa'u e mafai ai ona fa'aitiitia i le taimi o le sintering.A'o oomi, e fa'aalia le mea i se maneta.E tu'u i totonu o le mate lona lua ina ia oomi i se foliga lautele e fa'aoga tutusa le fa'amaneta i le itu o le oomi.O nisi metotia e aofia ai mea faʻapipiʻi e faʻatupu ai maneta i le taimi o le oomi e faʻaoga ai vaega.

    A'o le'i tatalaina le maneta oomi, na te maua se pulusua fa'amaneta e tu'u ai e fa'amaneta e fai ai se maneta lanu meamata, e faigofie ona malepe ma e leaga mea fa'amaneta.

  4. Sintering:

    Sintering, po'o frittage, fa'apipi'i ma fau le maneta lanu meamata e fa'aaoga ai le vevela i lalo ifo o lona mea fa'afefeteina e maua ai ana mea fa'amaneta mulimuli.E mata'ituina ma le toto'a le fa'agasologa i totonu ose ea e leai se okesene.O oxide e mafai ona fa'aumatia ai le fa'atinoga o se maneta neodymium.E fa'apipi'i i le vevela e o'o atu i le 1080° C ae i lalo ifo o lona liusuavai e fa'amalosi ai vaega e pipii i le tasi.

    E fa'aoga le tineia e fa'amalo vave ai le maneta ma fa'aitiitia vaega, ia o suiga ia o le u'amea e leaga mea fa'amaneta.

  5. Masini:

    O maneta ua fa'a'ele'elea e fa'aaoga ai taimane po'o meafaigaluega e tipi uaea e fa'apena i le fa'apalepale sa'o.

  6. Ufiufi ma ufiufi:

    O le Neodymium e faʻamaʻi vave ma e faigofie ona pala, lea e mafai ona aveese ai ona mea maneta.I le avea o se puipuiga, e ufiufi i latou i palasitika, nickel, kopa, zinc, apa, poʻo isi ituaiga o faʻalava.

  7. Fa'amaneta:

    E ui lava o le maneta ei ai le itu o le maneta, e le maneta ma e tatau ona faʻaalia puupuu i se maneta malosi, o se vili uaea o loʻo siomia ai le maneta.O le magnetizing e aofia ai capacitors ma voltage maualuga e maua ai se malosi malosi.

  8. Su'ega Mulimuli:

    E fa'amaonia e masini fa'afuainumera fa'afuainumera le tele ma fa'atekonolosi fa'alelei x-ray e fa'amaonia le mafiafia o le fa'apalapala.O le ufiufi e faʻataʻitaʻiina i isi auala e faʻamautinoa ai lona lelei ma le malosi.O le BH curve o loʻo faʻataʻitaʻiina e se kalafi hysteresis e faʻamaonia ai le faʻalauteleina atoa.

 

Fa'agasologa fa'agasologa

Fa'amau

O le fusifusia, po'o le fa'apipi'i fa'amalosi, o se faiga fa'amama e fa'aogaina ai le fa'afefiloi o le pa'u neodymium ma se so'o fa'amau epoxy.O le faʻafefiloi o le 97% mea mageta ma le 3% epoxy.

O le epoxy ma le neodymium faʻafefiloi e faʻapipiʻi i totonu o se lomitusi pe faʻasalalau ma faʻamalolo i totonu o se ogaumu.Talu ai o le paluga e oomi i totonu o se paʻu pe tuʻu i fafo, e mafai ona faʻapipiʻi maneta i foliga lavelave ma fetuunaiga.O le faiga fa'apipi'i fa'apipi'i e maua mai ai maneta ma fa'apalepale mau ma e le mana'omia ni fa'agaioiga lona lua.

O maneta fa'apipi'i fa'amalosi e fa'aisotropic ma e mafai ona fa'amaneta i so'o se itu, lea e aofia ai le tele-polar configurations.O le epoxy binding e malosi ai maneta e vili pe viliina ae le viliina pe tata.

Radial Sintered

O maneta o le neodymium e fa'atatau i le fa'aalaala ole maneta fou ia ile maketi maneta.O le fa'agasologa mo le fa'atūina o maneta fa'aa'ai ala ua leva na iloa mo le tele o tausaga ae e le'i aoga.O atina'e fa'atekonolosi talu ai nei ua fa'afaigofie ai le gaosiga ma fa'afaigofie ai ona gaosia maneta fa'ata'ita'i.

O faiga e tolu mo le gaosiga o radial aligned neodymium magnets o le anisotropic pressure molding, vevela oomi i tua extrusion, ma radial rotating field alignment.

O le sintering faagasologa e mautinoa ai e leai ni vaega vaivai i le fausaga maneta.

O le tulaga uiga ese o maneta fa'aogaina fa'aalaala ole fa'atonuga ole malae fa'amaneta, lea e fa'ata'amilo solo i le nofoaga ole maneta.O le pou i saute o le maneta o loʻo i totonu o le mama, ae o le pou i matu o loʻo i luga o lona liʻo.

O maneta o le neodymium e fa'atatau i le fa'ata'oto e anisotropic ma e fa'amaneta mai totonu o le mama i fafo.O le fa'amaneta o le alalaupapa e fa'atuputeleina ai le malosi fa'amaneta mama ma e mafai ona fa'atusaina i ni fa'asologa e tele.

E mafai ona fa'aogaina maneta mama radial neodymium mo afi fa'atasi, la'a afi, ma DC brushless afi mo le ta'avale, komepiuta, fa'aeletonika, ma pisinisi tau feso'ota'iga.

Fa'aaogāga o Neodymium Magnets

Fa'ave'esega Fa'amaneta:

I le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo, o le fusi o le conveyor e ufiufi i maneta neodymium.O maneta e fa'atulaga ma sui fa'alava fa'asaga i fafo e maua ai se mau malosi.O mea e le tosina atu i maneta e pauu ese, ae o mea ferromagnetic e pa'u i totonu o se talone aoina.

alumini-u'amea-tuueseese-fa'ave'ese

Tisiki malō:

O ta'avale malo e iai ala ma vaega e iai sela maneta.E fa'amaneta sela pe a tusia fa'amaumauga i le ta'avale.

Pi'i kitata eletise:

E lagona e se piki kitara eletise ia manoa tetete ma liliu le faailo i se ala eletise vaivai e lafo i se mea fa'atele ma le sipika.O kitara eletise e le pei o kitara leo e faʻateleina o latou leo ​​i totonu o le pusa omo i lalo o manoa.O kitara eletise e mafai ona avea ma u'amea malo po'o fafie ma o latou leo ​​e fa'ateleina fa'aeletonika.

piki-kita-eletise

Togafitiga Suavai:

Neodymium maneta o loʻo faʻaaogaina i vai togafitiga e faʻaitiitia ai le faʻafefe mai le vai malo.Ole vai malo e iai le maualuga ole minerale ole calcium ma le magnesium.Fa'atasi ai ma vai fa'amaneta, e ui atu le vai i totonu o se maneta e pu'e ai le fa'amaneta.O tekinolosi e leʻi taliaina atoatoa e aoga.Ua iai iʻuga faalaeiau.

maneta-vai-togafitiga

Suiga Reed:

O le ki vao o se ki eletise e faagaoioia e se maneta.E lua a latou feso'ota'iga ma u'amea i totonu o se teutusi tioata.O feso'ota'iga o le ki e tatala se'ia fa'agaoioi e se maneta.

E fa'aogaina sui o Reed i faiga fa'ainisinia e fai ma fa'alatalata i faitoto'a ma fa'amalama mo faiga fa'ailo fao ma le fa'afefeteina.I totonu o komepiuta feaveai, o sui o vao e tuu le komepiuta i le moe pe a tapuni le tapuni.E fa'aogaina e le ta'avale ta'avale mo okeni paipa ia ki vao o lo'o i totonu o se pa'u tioata mo feso'ota'iga e puipuia ai mai palapala, pefu, ma otaota.

maneta-reed-sui-sensor

Su'isu'i maneta:

Neodymium su'isu'i i maneta e fa'aoga mo fa'amau maneta i ato, lavalava, ma faila po'o fusi.O maneta su'isu'i e fa'atau ta'ilua ma le tasi maneta o le a+ ma le isi maneta a-.

Maneta nifofo:

E mafai ona taofi nifo nifo i maneta o lo'o fa'amau i le auvae o le ma'i.O maneta e puipuia mai le pala mai faua e ala i le u'amea uamea.O le titanium nitride sima e faʻaaogaina e aloese ai mai le abrasion ma faʻaitiitia le faʻaalia i le nickel.

Faitotoa maneta:

O faitoto'a fa'amaneta ose taofi fa'ainisinia e taofia ai se faitoto'a matala.E sasau le faitotoa, pa'i i se maneta, ma tatala pea seia toso ese le faitotoa mai le maneta.

fa'amau-mama-maneta

Pi'i Mea teuteu:

O fa'amau maneta e sau ma afa e lua ma fa'atau atu fa'atasi.O afa e iai se maneta i totonu o se fale o mea e le maneta.O se matasele uʻamea i le pito e faʻapipiʻi ai le filifili o se taulima poʻo se asoa.O fale maneta e fetaui i totonu o le tasi ma le isi e puipuia ai le itu-i-itu po o le sele solo i le va o maneta e maua ai se mau malosi.

failauga:

E faaliliu e failauga le malosi faaeletise i le malosi faainisinia po o le gaoioi.O le malosi fa'ainisinia e fa'apipi'i le ea ma fa'aliliu le gaio i le malosi leo po'o le maualuga o le mamafa.O le ala eletise, e lafo mai i se uaea, e faia ai se maneta i totonu o se maneta e pipii i le sipika.O le vili leo e tosina ma teena e le maneta tumau, lea e fai ai le cone, o le leo e pipii i ai, agai i tua ma luma.O le gaioi o cones e maua ai galu mamafa e faalogoina e pei o le leo.

tumutumu-tautala

Fa'ailo taofi loka:

I taofi loka, o neodymium maneta o lo'o afifi i totonu o vili kopa i totonu o masini taofi.O se faiga taofi loka e pulea ai le saoasaoa o uili e faʻavave ma faʻamalo e ala i le faʻatonutonuina o le mamafa o laina e faʻaoga i le taofi.O fa'ailo fa'atonutonu, fa'atupuina e le fa'atonu ma fa'aoga i le vaega fa'avasegaina o le mamafa o taofi, e maua mai i masini fa'avili saosaoa.

O nifo i luga o le mama sensor e taamilo i tua atu o le masini mageta, lea e mafua ai le toe fesuiai o le polarity o le maneta e auina atu ai se faailo o le alaleo i le saoasaoa angular o le au.O le eseesega o le faailo o le saoasaoa o uili.

Manatuga maneta Neodymium

I le avea ai ma maneta sili ona malosi ma sili ona malosi i luga o le fogaeleele, o neodymium magnets e mafai ona i ai ni aafiaga leaga leaga.E taua le taulimaina lelei ma le mafaufau i le afaina e mafai ona latou faia.O lo'o i lalo fa'amatalaga o nisi o a'afiaga leaga o maneta neodymium.

Aafiaga Leaga o Neodymium Magnets

Manu'a tino:

Neodymium magnets e mafai ona oso faʻatasi ma faʻapipiʻi le paʻu pe mafua ai ni manuʻa tuga.E mafai ona latou osooso pe fa'atasi fa'atasi mai ni inisi i ni nai futu le va.Afai e i ai se tamatamailima i le ala, e mafai ona gau pe matua afaina.Neodymium maneta e sili atu le malosi nai lo isi ituaiga o maneta.O le malosi malosi tele i lo latou va e masani ona ofo.

Gagana maneta:

O maneta Neodymium e vaivai ma e mafai ona pa'u, ta'ei, ta'ei pe malepe pe a feto'ai fa'atasi, lea e felelea'i ai ni fasi u'amea ma'ai laiti i le saoasaoa tele.Neodymium maneta e faia i se mea malō, maʻaleʻale.E ui lava ina faia i u'amea, ma i ai se iila, foliga u'amea, e le umi.E tatau ona ofuina le puipuiga o mata pe a taulimaina.

Taofi mai tamaiti:

Neodymium maneta e le o ni meataalo.E le tatau ona faatagaina tamaiti e taulimaina.O mea laiti e mafai ona avea ma se lamatiaga ile latina.Afai e foloina le tele o maneta, e pipii le tasi i le isi e ala i puipui o le manava, lea o le a mafua ai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, e manaʻomia vave, taotoga faʻafuaseʻi.

Mata'utia i Pacemakers:

O le malosi o le fanua o le sefulu gauss i tafatafa o le pacemaker poʻo le defibrillator e mafai ona fegalegaleai ma le masini faʻapipiʻi.Neodymium maneta e fa'atupu ai maneta malosi, e mafai ona fa'alavelave i mea fai pacemakers, ICDs, ma masini fa'afoma'i toto.O le tele o masini fa'apipi'i e fa'amalo pe a latalata i se maneta.

faagatama

Fa'asalalauga maneta:

O maneta malosi mai maneta neodymium e mafai ona fa'aleagaina ala fa'amaneta e pei o tisiketi, kata fai aitalafu, kata maneta ID, lipine kaseti, lipine vitiō, fa'aleagaina televise tuai, VCR, mata'itusi komepiuta, ma fa'aaliga CRT.E le tatau ona tu'u i tafatafa o mea fa'aeletonika.

GPS ma Smartphones:

E fa'alavelaveina fa'amaneta i tapasa po'o magnetometers ma tapasa totonu o telefonipoto ma masini GPS.O le International Air Transport Association ma le US Federal tulafono ma tulafono faatonutonu e aofia ai le felauaiga o maneta.

Allergy Nickel:

Afai e te maua se ma'i nickel allergy, o le immune system e sese le nickel o se tagata fa'alavelave mata'utia ma maua mai ai vaila'au e tau ai.O se fa'aa'i ile nickel ole mumu ma le mageso o le pa'u.O allergies Nickel e sili atu ona taatele i tamaitai ma teine.E tusa ma le 36 pasene o fafine, i lalo ifo o le 18, e maua i le nickel allergy.O le auala e aloese ai mai allergy nickel o le aloese mai maneta neodymium ufiufi nickel.

Demagnetization:

Neodymium maneta tumau lo latou aoga e oo atu i le 80° C po o le 175° F. O le vevela e amata ona leiloa lo latou aoga e eseese i vasega, foliga, ma le faaaogaina.

ndfeb-bh-curves

Mumu:

Neodymium maneta e le tatau ona viliina pe masini.O le pefu ma le pauta e gaosia e ala i le olo e mu.

A'a

Neodymium maneta ua maeʻa i se ituaiga o faʻapipiʻi poʻo se faʻapipiʻi e puipuia ai i latou mai elemene.E le susu ma o le a ele pe pala pe a tuu i totonu o nofoaga susu pe susu.

Tulaga ma Tulafono Fa'atonutonu mo le Fa'aaogaina o le Neodymium Magnet

E ui ina malosi le maneta o neodymium, e matua palapalā ma e manaʻomia ai le taulimaina faʻapitoa.E tele lala sooupu e mata'ituina fale gaosi oloa ua atiae tulafono faatonutonu e faatatau i le taulimaina, gaosiga, ma le felauaiga o maneta neodymium.O lo'o lisi atu i lalo se fa'amatalaga puupuu o nai tulafono faatonutonu.

Tulaga ma Tulafono Faatonutonu mo Neodymium Magnets

American Society of Mechanical Engineers:

O le American Society of Mechanical Engineers (ASME) ei ai tulaga faʻataʻitaʻiga mo Mea Faʻapipiʻi I lalo o le Matau.Tulaga B30.20 e faʻaaoga i le faʻapipiʻiina, asiasiga, suʻega, tausiga ma le faʻaogaina o masini siʻi, lea e aofia ai maneta siʻi i luga o le mea e faʻapipiʻi ai e le tagata faʻapipiʻi le maneta i luga o le uta ma taʻitaʻia le uta.ASME standard BTH-1 o loʻo faʻaogaina faʻatasi ma ASME B30.20.

Su'esu'ega o Tulaga Lamatia ma Manatu Mata'utia:

Su'esu'ega o Tulaga Mata'utia ma Fa'ailoga Mata'utia (HACCP) ose faiga fa'ava-o-malo e aloa'ia mo le puipuia o lamatiaga.E su'esu'eina le saogalemu o mea'ai mai meaola, vaila'au, ma fa'alavelave fa'aletino e ala i le mana'omia o le fa'ailoaina ma le fa'atonutonuina o lamatiaga i nisi o vaega o le gaosiga.E ofoina atu le tusipasi mo meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina i fale taumafa.Ua fa'ailoa ma fa'amaonia e le HACCP nisi maneta tu'uese'ese o lo'o fa'aaogaina ile fale gaosi mea'ai.

Matagaluega o Faatoaga a le Iunaite Setete:

Ua fa'amaonia e le Matagaluega o Fa'ato'aga a le United States Department of Agriculture Fa'ato'aga meafaigaluega e tu'u'ese'ese ai fa'ato'aga e fa'atatau i le fa'aogaina o polokalame e lua e gaosia ai mea'ai:

  • Polokalama Toe Iloiloga Mea Taususu
  • Polokalama Toe Iloiloga o Mea'ai aano o Manu ma Meafaigaluega

O tusipasi e fa'avae i luga o tulaga fa'ata'atia e lua po'o ta'iala:

  • Fuafuaga Tumama ma le Fausiaina o Meafaigaluega Fa'asusu
  • Fuafuaga Tumama ma le Fausiaina o Meafaigaluega e Fa'amama ai Aano o manufasi ma moa e fetaui ma NSF/ANSI/3-A SSI 14159-1-2014 Tulaga Manaomia.

Fa'atapula'aina o le Fa'aaogāina o Mea Mata'utia:

Fa'atapula'aina o le Fa'aaogāina o Mea Mata'utia (RoHS) fa'atapula'aina le fa'aogaina o le ta'ita'i, cadmium, polybrominated biphenyl (PBB), mercury, hexavalent chromium, ma polybrominated diphenyl ether (PBDE) fa'afefe afi i masini fa'aeletoroni.Talu ai o neodymium magnets e mafai ona lamatia, o le RoHS ua atiaʻe tulaga mo le latou taulimaina ma le faʻaaogaina.

Faalapotopotoga Vaalele Sivili Faava-o-malo:

O maneta ua fa'amoemoe e avea ma mea mata'utia mo uta i fafo atu o le Continental United States i nofoaga fa'avaomalo.So'o se mea fa'apipi'i, e lafo i le ea, e tatau ona i ai le malosi fa'amaneta o le 0.002 Gauss pe sili atu i le mamao e fitu futu mai so'o se itu i luga o le afifi.

Federal Aviation Administration:

O afifi o lo'o i ai maneta o lo'o lafo i luga ole ea e tatau ona fa'ata'ita'i ina ia ausia tulaga fa'ata'atia.O pusa maneta e tatau ona fua i lalo ole 0.00525 gauss ile 15 futu mai le afifi.O maneta malolosi ma malolosi e tatau ona i ai se ituaiga o talipupuni.E tele tulafono ma mana'oga e tatau ona fa'amalieina mo fela'ua'iga maneta i luga ole ea ona o le lamatiaga o le saogalemu.

Fa'asaina, Iloiloga, Fa'atagaina o Vailaau Fa'asaina:

Faʻatapulaʻaina, Iloiloga, ma Faʻatagaina o vailaʻau (REACH) o se faʻalapotopotoga faʻavaomalo o loʻo avea ma vaega o le Iuni a Europa.E fa'atonutonu ma atia'e tulaga fa'ata'atia mo mea mata'utia.O lo'o i ai le tele o fa'amaumauga o lo'o fa'amaoti mai ai le fa'aoga tatau, tagofiaina, ma le gaosiga o maneta.O le tele o tusitusiga o loʻo faʻatatau i le faʻaogaina o maneta i masini faʻafomaʻi ma mea faʻaeletoroni.

Fa'ai'uga

  • Neodymium (Nd-Fe-B) maneta, ua ta'ua o neo maneta, o maneta masani e le masani ai le eleele e aofia ai le neodymium (Nd), u'amea (Fe), boron (B), ma metala suiga.
  • O faiga e lua na fa'aaogaina e gaosia ai maneta neodymium o le sintering ma le fusia.
  • Neodymium magnets ua avea ma mea sili ona faʻaaogaina i le tele o ituaiga o maneta.
  • O le maneta o le neodymium maneta e tupu pe a faʻaoga i ai se maneta ma faʻaoga ai dipoles atomic, o le faʻaogaina o le maneta hysteresis loop.
  • Neodymium maneta e mafai ona gaosia i soo se lapopoa ae taofi lo latou malosi muamua maneta.

Taimi meli: Iul-11-2022